Vergoeding

handen-1

Als natuurgeneeskundige ben ik aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze; VBAG, onder licentienummer 2.050804A (A licentie) – en als A – therapeut ingeschreven in RBCZ en TCZ. Aangesloten bij het SKAG.

Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels van de zorgverzekeraars veranderd. Vanaf 2004 tot en met 2016 heb ik naar volle tevredenheid van cliënten en zorgverzekeraars gewerkt en werden mijn behandelingen, vanuit het aanvullende pakket, door 90% van alle zorgverzekeringen vergoed.

Vanaf 2017 is dit veranderd. Mijn behandelingen worden zeker vergoed door CZ en  Zorgdirect.
Menzis, ONVZ en Achmea hanteren een overgangstermijn van drie maanden.
VGZ vergoed niet meer.
Er zijn nog een aantal kleine zorgverzekeringen die mogelijk wel vergoeden maar dat kunt u het beste navragen.

Kosten van consult en behandeling:

Een eerste consult/behandeling vraagt 45 tot 90 minuten, afhankelijk van uw hulpvraag, maar bij een eerste contact kan ik u wel een indicatie geven.

Kosten voor een consult en behandeling worden berekend aan de hand van de tijdduur. Daarbij zal ik altijd mijn uiterste best doen de juiste balans te vinden tussen een optimale behandeling in de kortst mogelijke tijd. Het tarief is € 55,– per uur.
Bij gecompliceerdere ziektebeelden zal ik u, ter voorbereiding op onze afspraak, ook vragen om een vragenlijstje in te vullen.
De duur van vervolg afspraken hangt af van de gekozen behandelwijze.

In verkeer met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en de Klacht en tuchtregeling van de V.B.A.G/RBCZ. Aangesloten bij de geschillencommissie  SCAG