FAQ lasertherapie

Hoe werkt de lasertherapie met de Bioflex methode?
Het bijzondere van de BioFlex methode zijn de drie verschillende behandelingsfasen. Het systeem wordt aangestuurd door computersoftware die de therapeut in staat stelt om uiterst precies en flexibel te werken, aangepast aan ieders persoonlijke situatie. Omdat weefsels uiteenlopend reageren op bepaalde golflengtes wordt er gebruik gemaakt van applicaties met rood en infrarood licht die het kleinst mogelijke plekje maar ook oppervlakten tot 75 m2 tegelijk kunnen behandelen. In het derde stadium wordt een infrarode laserunit gebruikt op centrale en pijn punten. Het genezende effect wordt versterkt in de loop van een serie behandelingen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Over het algemeen zijn er 5 tot 13 behandelingen nodig afhankelijk van uw klacht en uw conditie. Bij ernstige chronische klachten zijn meer behandelingen nodig. LILT werkt cumulatief: elke behandeling versterkt de voorgaande. Daarom worden er in de eerste twee weken 3 behandelingen per week gegeven. In de daaropvolgende weken kan de therapie geleidelijk worden afgebouwd. Meestal kunt u uw gewone activiteiten blijven verrichten en begint u na 2 tot 3 keer resultaat te merken.

Waarom kun je zoveel kwalen behandelen met LILT? Lage intensiteit laserlicht veroorzaakt biostimulatie in de lichaamscellen met name in de mitochondria. (de energiecentrales van de cel) Doordat het laserlicht van onze apparatuur wel tot 6 cm of meer doordringt heeft het effect op gewrichten, weefsel, spieren en pezen en is inzetbaar voor een groot scala aan gezondheidsklachten.

LILT en Artritis (osteoatritis)
LILT neemt meestal in 6 tot 12 behandelingen de pijn weg of vermindert die zodanig dat pijnstillers overbodig worden. Bij klinisch onderzoek blijkt duidelijk dat kraakbeen geregenereerd wordt. Het kan nodig zijn een keer per half jaar een paar vervolg-behandelingen te plannen omdat bij deze klacht, de oorzaak, de artrose niet verdwijnt maar dat wel de ontsteking geneest. In de loop der tijd kan irritatie van de gewrichten de conditie in lichte mate terugbrengen. Een paar behandelingen zijn dan echter voldoende. Een kleine thuislaser kan ook helpen om de verbeterde conditie te bewaren.

Wat zijn de effecten van lasertherapie?
Het korte termijn effect is dat de cellen stoffen zoals endorphine en cortisol aanmaken die voor pijnvermindering kunnen zorgen.  Hoe sterk deze reactie is verschilt van persoon tot persoon.

Veel belangrijker echter is het lange termijn effect, het progressieve genezingsproces, dat wordt versterkt door elke volgende behandeling.
De genezing verloopt aanzienlijk sneller dan normaal. Pijnklachten verminderen of verdwijnen geheel, de beweeglijkheid verbetert, littekens vervagen. De behoefte aan pijnmedicatie vermindert of verdwijnt geheel. De noodzaak tot een operatie wordt in sommige gevallen weggenomen.
Wanneer na een operatie lasertherapie wordt toegepast, ontstaat er geen of nauwelijks littekenweefsel, naast het ontsierend effect vaak de oorzaak van blijvende pijnklachten.
Softlaser stimuleert de doorbloeding en kan een belangrijke hulp zijn bij moeilijk helende wonden.
Uit studies blijkt dat lasertherapie in 80 tot 90 % van de gevallen positief resultaat heeft.

Zijn er ongewenste neveneffecten bij lasertherapie?
Low Intensity Laser Therapie (LILT) produceert straling, photon energie, in het zichtbare en onzichtbare rood- infrarood gebied van het elektromagnetisch spectrum. Dertig jaar wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat normaal functionerende cellen niet negatief beïnvloed worden door dit soort straling. In tegenstelling tot andere soorten van straling zoals o.a. X-Ray etc., is dit proces eerder heilzaam dan schadelijk voor weefsel.

Kan lasertherapie rimpels weghalen?
Deze vorm van laser stimuleert de doorbloeding en de celstofwisseling. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Reeds bestaande rimpels verdwijnen niet maar ze kunnen wel vervagen omdat softlaser de aanmaak van collageen stimuleert. Laser therapie zorgt dat veroudering wordt afgeremd.

Kan LILT een litteken laten verdwijnen?
Het resultaat is afhankelijk van de tijd die verstreken is tussen het ontstaan van het litteken en de behandeling. Wanneer de behandeling spoedig na een operatie of verwonding begint, geneest de wond snel en wordt er weinig of geen littekenweefsel gevormd. Aanwezig littekenweefsel normaliseert onder invloed van het laserlicht op o.s. collageen. Ook wanneer het een oud litteken betreft waar u nog pijn aan heeft, kan een behandeling wel degelijk hebben. Ervaring leert dat het uiterlijk van het litteken niet veel meer verandert maar dat stijfheid en pijn verdwijnen

Kan LILT kanker veroorzaken?
Nee. Er zijn geen aanwijzingen dat rood of infrarood licht in de dosis en golflengten gebruikt bij LILT dit effect heeft

Ik ben overgevoelig voor licht. Is dat een probleem?
Wanneer u een licht allergie heeft, of overgevoelig bent voor licht is Low Intensity Laser af te raden

Is LILT wetenschappelijk bewezen?
De positieve werking van Low Intensity Laser Therapie wordt ondersteund door meer dan 2500 wetenschappelijke publicatie en honderden “dubbel blinde” studies.
Lage intensiteit laser stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zonder ongewenste bijwerkingen. Het zou dus ook als een natuurgeneeswijze omschreven kunnen worden.

Wat kan ik verder nog doen om de de werking van lasertherapie te versterken?
Bij lasertherapie en F.S.M wordt het lichaam gestimuleerd tot zelfgenezing. Aanvullende vitaminen en mineralen supplementen helpen om de effectiviteit van een behandeling te versterken. Hierbij zijn ook anti-oxidanten van groot belang.

Wie gebruiken Low Intensity Laser?
Therapeuten en artsen voor de behandeling van acute en chronische pijn-klachten van het lichaam.
Dermatologen om oedeem, zweren, brandwonden en huidontstekingen te behandelen.
Reumatologen voor pijnbestrijding en voor de behandeling van chronische ontstekingen en auto-immuunziekten.
Sportgeneeskundigen en revalidatie klinieken voor het wegnemen van zwellingen, bloeduitstortingen, pijn vermindering en het verbeteren van de mobiliteit.
Acupunctuur artsen die in plaats van naaldjes, gebruik maken van laser.
Door andere specialisten, tandartsen en huisdokters en plastisch chirurgen.

Ook dieren worden met succes behandeld met Lasertherapie. Vooral paarden, die zelfs, meer nog dan mensen, gevoelig zijn voor laserlicht en LILT.

Er komen steeds meer kleine consumenten Softlaser apparaten op de markt zodat thuis therapie voor iedereen mogelijk wordt. >>>> Kijk in onze webshop.